02).Even Voorstellen.

Marcel en natalie Hollander.

Ik, Marcel Hollander ben geboren op 14 september 1977 te Kampen. Uit een gezin van twee kinderen.
Omdat Het varen al geruime tijd, in onze familie hoog in Het vaandel staat, Is het zeilen ons vanaf de geboorte met de pap-Lepel ingegoten.
Ben werkzaam bij de Plaatselijke Woning Bouw Vereniging (Delta Wonen) als technisch onderhouds Medewerker.

12-DC46B5AC-1934593-1280-100

Mijn vrouw Natalie Hollander- Kalter is geboren 28 juli te Kampen, als enigst kind, werkzaam bij de plaatselijke Supermarkt kenmerkend met een grote A in het logo.
Wij hebben elkaar Leren kennen in 1997 bij de plaatselijke jachthaven georganiseerde zeilwedstrijden. Naar een aantal Jaren samen te hebben opgetrokken, hebben we samen ons eerste huisje in IJsselmuiden gekocht, waaruit we in 2001 getrouwd zijn. Inmiddels zijn we terug gegaan naar Kampen, waar we onze huidige woning bezitten.

DSC01347

Door de Jaren heen is het zeilen flink uitgegroeid. Heb roeien en zeilen in de jol geleerd van opa en oma. Regelmatig brachten we de weekenden, met de rest van de familie onze Vrije Tijd op en rond het Zwartemeer door.
Daar uitgegroeid is een leukothea (sloep-vletje voorzien van Twee zeilen) door mijn ouders aangeschaft waar ik al snel de touwtjes in Handen Nam. Heb diverse jaren op de Zeilschool Neptunes te Idskenhuizen Mijn vakanties doorgebracht, waar ik alle Mogelijke CWO, s diploma, s behaald heb. Ook de zeilinstructeurs diploma van de ANWB is Voldaan, en met Certificaat afgerond.
Eenmaal op leeftijd dat je gaat verdienen, had ik maar een ideaal, een Eigen Kajuit zeilboot. En deze was toen ook snel gevonden, een Carina van 6 meter. Op deze boot heb ik tevens mijn vrouw Leren kennen, en onze eerste zeiltochten waren een feit.
Samen te hebben gespaard voor onze eerste gemeenschappelijke boot. Naar Vijf zomers met de Carina te hebben gevaren, kwam ondanks omstandigheden een schitterende Domp 740 op ons pad. De eerste Jaren Waren voortreffelijk, al eindigde de afloop rampzalig. Ondanks de aanvaring met een andere zeilboot op Het Ketelmeer Werd de Domp 740 Fataal, en totaallos verklaard door een taxateur van de verzekerings maatschappij.
Dus maar weer opzoek naar een andere boot. Deze was snel gevonden. We wisten dat er een moderne Dompkruiser uitvoering in Warns te koop lag, een DK27. Het schadebedrag, met weer wat nieuw spaargeld in de broekzak op naar Warns. Waar naar lang Onderhandelen met een iets of wat moeilijke makelaar, een proefvaart gemaakt met de boot genaamd, Tripper, ons bezit mocht worden. Al was de boot wel in verwaarloosde staat Van Onderhoud, Toch zag ik het helemaal zitten. Hebben de zomer uitgevaren, en zijn Direct in de winter begonnen Met de rifit van onze boot genaamd DKDENT. Waar we tot eind 2014 geweldige reizen mee hebben gemaakt.
Deze zelfde eind 2014 kom ik op Marktplaats een advertentie tegen met onze huidige boot, een Van de Stadt 34. De prijs is zodanig aantrekkelijk dat deze advertentie mij gelijk opvalt, ik ben bang als we zouden gaan kijken dat ik direct verkocht zal zijn aan de ruimte, maar ja we hebben onze eigen boot ook nog, en twee boten te bezitten lijkt mij wat te veel van het goede. Toch besluit ik contact op te nemen met de verkoper, en een bezichtiging te boeken. Direct de zaterdag ben ik met Natalie en de kinderen wezen kijken, en waar ik bang waar was kwam natuurlijk uit. Het ontvangst was goed na de koffie zijn we de boot wezen bezichtigen, vier dagen later was de koop rond. Na deze bezichtiging zijn we s,avonds nog met de familie wezen kijken, we hadden afgesproken dat de boot los zou blijven zodat we rustig op ons eigen tempo de boot konden bezichtigen. De rest was wonder boven wonder niet direct negatief.
De dag daarna hebben we contact opgenomen met de verkoper om een bod uit te brengen, deze werd vrijwel direct aanvaart. Wel op een voorwaarde dat we de onderkant van de boot konden bezichtigen. Dit was geen bezwaar. Weer een dag later (dinsdagmiddag) ben ik met mijn vader wederom afgereisd naar Lemmer waar de boot geheld werd, dit zag er allemaal prima uit. En werd de koop rond gemaakt door het tekenen van het koopcontract.
Op zaterdag 11 Oktober hebben we de Black Pearl naar Kampen gevaren. Met een gezellig stel aanboord (Andre en Erik Hollander, Jan en Rita van der Kolk, en Michel Saad). Eenmaal thuis aangekomen stonden er een hoop familie, vrienden en kennissen ons op te wachten. En werd de boot feestelijk gedoopt in zijn nieuwe naam “”Residentie””..
De maanden daarna stonden in teken van het begin van de renovatie, alle wanden en hoofdschotten zijn met Mahonieplaten beplakt. Het keukenblad is vernieuwd en tevens voorzien van een inbouw spoelbak, koelkast en kookplaat. Ook zijn alle plafonds vernieuwd door Trespa platen, de wanden zijn gestoffeerd, en een begin gemaakt van de WC-ruimte. De rest zal volgend jaar aan de beurt komen.

DSC03222